The 3rd of March, 2018 | Sankt Augustins Kirke | Jagtvej 183D, København Ø.

Hellas er en instrumental duo bestående af klaver og trommer. I deres musik undersøger de det klanglige potentiale i deres instrumenter, og udforsker grænserne for hvad disse kan – både hver for sig og i samspil med hinanden. Inspireret både af moderne komponister som Xenakis og James Tenney og ambient-pionererne Harold Budd og Sakamoto opererer de i et spædningsfelt mellem det stringente og det frie, hvor de med enkle, repetitive motiver åbner op for et univers, hvor tiden står stille og rummet svæver.

I 2017 har de udgivet EP’erne 209 og POP, der viser gruppens diversitet. Fra det minimalistiske til det meget volumniøse – fra det avantgarde til det mere lettilgængelige. De har spillet opvarmning for det hollandske klaverfænomen Joep Beving og flere og deres numre er i rotation på The Lake Radio.

Peter Sabroe er pianist og Jeppe Justesen er trommeslager

ENGLISH

Hellas is an instrumental duo consisting of piano and drums. In their music they examine the sonorous potential of their instruments, and they aim to push the boundaries of these – both individually and in interplay with eachmother. Inspired by both modern composers such as Xenakis and James Tenney as well as ambient-pioneers like Harold Budd og Sakamoto they operate in a field between the strict and the free. With simple and repetitive motifs they open up a space, where time stands still and the room is floating.

In 2017 they released the EPs 209 and POP, that show the group’s diversity. From the minimalistic to the very voluminous – from the avant-garde to the more accessible. The have supported for the dutch piano-phenomena Joep Beving and some of their tracks are rotating on The Lake Radio.

Peter Sabroe is pianist and Jeppe Justesen is drummer.

Concert is organized by SWAN in cooperation with BROER Jesuit Cultural Center in Copenhagen.